top of page

Herghelia din Automotive

Actualizată în: 26 feb. 2018


Majoritatea inginerilor au avut ocazia sa lucreze in cel putin o coporatie care se ia prea in serios. Cum recunosti o atfel de firma:

  • peretii incaperilor sunt tapetati cu reclame pentru firma in cauza sau citate inspirationale.

  • managerii si HR-ul insista ca toti angatii sunt o “familie”.

  • nu e voie sa vorbesti firma de rau.

  • orice articol sau descriere a firmei nu implica nici o notiune tehnica, ci cat de grozav esti daca lucrezi acolo.

  • badge-ul de acces in firma este motiv de mandrie oriunde ai fi, asa ca e bine sa fie tinut intr-un loc cat mai visibil.

Nu spun ca nu as lucra intr-o astfel de firma si nu spun ca angajatii acestor fime nu sunt niste oameni exceptionali cu foarte bune calitati ingineresti, insa unele situatii din aceste firme sunt foarte amuzante.


Am auzit recent ca una dintre aceste firme, care se ia un pic prea in serios, a avut probleme cu sigla ei. Aparent sigla nu era exact ce trebuie asa ca a pornit o discutie in firma despre cum ar trebui sa arate sigla.


Pentru cei care nu stiu Continental Automotive are o sigla compusa din numele firmei si un cal ridicat pe picioarele din spate, totul pe un fundal portocaliu. Am auzit ca discutiile purtate pe tema siglei au fost foarte amuzante, insa nu are rost sa vorbesc despre ele. In schimb toata povestea m-a pus pe ganduri. Cate alte firme din automotive au ca si sigla un cal in diferite ipostaze.



Doua firme care mi-au venit instant in minte care au caluti in sigla sunt Ferrari si Porsche.

Calutul din sigla Ferrari este mult mai bine desenat, are mai mult par, pare mai simpatic si jucaus.

Cel din sigla Porsche ar cam trebui tuns si pare sa aiba probleme cu articulatiile.

Mi se pare foarte amuzant ca 3 firme din automotive au cai in sigla. Sunt convins ca aceasta herghelie din brand-uri reflecta istoria firmelor, creaza o legatura cu inceputurile industriei automotive, demonstreaza ca acest domeniu a ajutat umanitatea sa evolueze prin mobilitate si eficienta.

Insa in acelasi timp cred ca acesti caluti ascund un aspect ascuns in firmele automotive, INVECHIREA.


Domeniul automotive evoluaza incet, este incapatanat, cu o inertie fantastica. Lumea are impresia ca doar prin cateva ecrane si cate un senzor nou ,masinile au evoluat fantastic. Sa nu uitam ca in continuare ne deplasam cu niste cutii metalice care se misca din cauza unor mici explozii.


Poate acesti caluti reflecta faptul ca firmele din automotive folosesc tehnologie veche pe care o vand unor oameni care nu stiu ca sub ambalajul de metal este aceiasi tehnologie de zeci de ani.


Poate unele firme din automotive folosesc in sigle calul pentru a arata ce au inlocuit, pentru a aduce aminte oamenilor cat de bine este cu produsul lor. Ma gandesc ca atunci cand va aparea cu adevarat o firma care ca inova in domeniul automotive in sigla ei va fi o masina ridicata pe cele doua roti din spate.

75 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cate Firme Software?

In decembrie 2017 cineva mi-a trimis un link cu distributia IT-C in cele mai mari orase ale tarii facuta de firma Brainspotting. Un pdf ...

Student angajat la o multinationala

Povestea mea ca student angajat la o multinationala a inceput la sfarsitul anului 1 de facultate ( Automatica si Calculatoare). Pasionat...

Locul de munca perfect

Sunt convins ca multi dintre noi am fost intrebati, macar odata la interviu: Care este locul de munca perfect pentru tine? Am stat sa ma...

Commentaires


bottom of page